Corona

Update COVID-19 maatregelen provincie Antwerpen


-Sanitaire voorzieningen zullen open zijn, mondmasker verplicht (ook aan de receptie)!


- De horeca is open. Het terras enkel betreden, wanneer we open zijn.

Max 8 personen of een gezin aan tafel. Steeds de 1,5m behouden.

Mondmasker dragen bij verplaatsingen. Beperk je verplaatsingen.


            woensdag: 14-19u

            zaterdag: 14-?

            zondag: 14-19u

            feestdagen vanaf 14-?          

            juli en augustus: enkel maandag en donderdag gesloten- U mag enkel op vakantie met uw gezinsbubbel en 8 personen, de kinderen onder de 12 niet meegeteld.Het strekt tot aanbeveling dat buitenlandse gasten zich ook informeren bij de overheid van het land van hun herkomst. Er gelden andere regels voor EU-landen en de Schengenzone dan voor reizigers uit derde landen.

 

De voornaamste maatregelen voor uw buitenlandse gasten zijn gebaseerd op:

 

  • Het verplicht invullen van het PLF-formulier maximaal 48 uur voor aankomst in België (voor wie langer dan 48 uur zal verblijven in België). Het strekt tot aanbeveling dat u uw buitenlandse gasten sowieso aanbeveelt in elk geval het PLF -formulier altijd in te vullen en dit ongeacht de duur van het verblijf in België om zo mogelijke discussies bij lokale controles in België te vermijden.
  • Voor elke passagier vanaf 16 jaar moet een afzonderlijk PLF-formulier ingevuld worden. De gegevens van kinderen onder 16 jaar moeten ingevuld worden op het formulier van een begeleidende volwassene indien vergezeld van een volwassene. Indien kinderen onder de 16 jaar alleen reizen, dienen ze ook een formulier in te vullen. Bij voorkeur gebeurt het invullen van het PLF-document op elektronische wijze. Het formulier is hier beschikbaar: https://travel.info-coronavirus.be/.
  • Het verplicht opvolgen van de instructies door de gasten indien men een sms krijgt na invullen PLF-formulier.


Verder informatie over het teoristisch protocol vindt u op:


 https://www.toerismevlaanderen.be/overzicht-protocollen


Nieuw sectoraal veiligheidsprotocol

28 juni

Sinds 27 juni 2021 gelden een aantal nieuwe versoepelingen op de coronamaatregelen.Het protocol is zeer binnenkort ook beschikbaar via www.toerismevlaanderen.be.

 

Omwille van veiligheidsredenen mag u op uw terrein eventueel strengere corona-maatregelen toepassen dan het sectoraal protocol vooropstelt (bv. het aantal personen dat u toelaat in uw verhuureenheden, doucheregels, bezoekregels, zwembadregels, animatie, enz.).

Voortaan mogen overnachtingen in een logies van een huishouden samen met maximum 8 personen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld). Ter informatie:

 

Sinds 27 juni schuift het sluitingsuur horeca op naar 1 uur ’s nachts en mogen maximaal 8 personen (of de leden van een gezin) aan één tafel zitten.Algemene veiligheidsregels voor de kampeersector COVID 19

Règles générales de sécurité pour le secteur du camping COVID 19

Allgemeine Sicherheitsregeln für den Campingbereich COVID 19

General safety rules for the camping sector COVID 19